Contentstrategie

Supernoud

Naar aanleiding van de huidige social media en SEO is er voor gekozen om een contentstrategie te maken. Uit de doelgroepanalyse bleek namelijk dat hier vraag naar was. Samen met mijn groepsgenoten Jesse en Maud ben ik dus aan de slag gegaan…

Een contentstrategie bevat het doel, timing en de kanalen voor al je content. Deze strategie helpt om te focussen op de behoefte van de doelgroep en brengt meer rust in je dagelijkse werk. 

Een contentstrategie is dus belangrijk om in te spelen op je doelgroep in elke fase van de customer journey. Omdat deze voor Supernoud nog niet bestond hebben wij besloten deze een te maken.

We zijn begonnen met het formuleren van de golden Circle. De why, how en what zijn in de contentstrategie erg belangrijk. Volgens Simon Sinek verkoop je namelijk waarom je het doet en niet wat je doet. Tijdens het doelgroep onderzoek kwamen wij tot de conclusie dat er op duurzaamheid veel te behalen valt bij de doelgroep. Dat is dan ook de reden waarom ons gehele advies om duurzaamheid draait. 

Vanuit de golden Circle zijn we doelstellingen op gaan stellen en hieruit zijn vervolgens contentpijlers uit ontstaan. Vanuit hier zijn we begonnen aan het schrijven van het advies: een social media verbeterplan, een social advertising plan, voorbeeldposts en de huisstijl. 

Al deze adviezen vind je hieronder.

Reflectie

Het maken van de contentstrategie van Supernoud was best wel vergelijkbaar als die van Naron. Ik merk dat ik het erg leuk vind om dit te doen omdat je wanneer je een strategie maakt ook echt gericht iets aan het doen bent. In plaats van alleen maar lukraak wat content plaatsen waarvan je zelf denkt ‘oh dit is wel leuk’. Ik merk wel dat er nog veel te leren valt. Ik had social advertising bijvoorbeeld niet als doel, Jesse en Maud wel. We hebben hier veel op gefocust tijdens Supernoud omdat het ook de vraag van de opdrachtgever was. Ik kwam hierdoor erachter dat dit wel echt een groot stuk van social media is. Ik wil me de komende tijd dan ook wel meer hierin verdiepen. Ik ben blij dat ik nu weet hoe ik een contentstrategie maak en wat de voordelen hiervan zijn. Maar ik weet zeker nog niet alles dus ik ga er actief mee bezig blijven.

Supernoud

meer

Supernoud?

Huisstijl

Supernoud

SEO

Supernoud