SEO

Supernoud

Om Supernoud online beter zichtbaar te maken hebben we met een aantal uit de projectgroep een SEO advies opgesteld. Hieronder valt:

  • Zoekwoordenonderzoek
  • Advies
  • Blogs

Om Supernoud beter online zichtbaar te maken hebben wij dus een adviesplan geschreven op gebied van SEO.

Als eerste zijn wij samen met de gehele groep begonnen met een zoekwoordenonderzoek. Samen hebben wij zo veel mogelijk woorden bedacht die de doelgroep zou kunnen gebruiken wanneer ze iets zoeken waar Supernoud relevant voor kan zijn. Deze zijn in een programma gezet waar de woorden samengevoegd worden en er een zoekwoord ontstaat. Deze zoekwoorden hebben wij vervolgens in de SEO-tool Ahrens gezet. Aan de hand van dit resultaat hebben we bekeken welke zoekwoorden een gemiddeld/hoog zoekvolume hebben en een lage keyword difficulty. Hieruit is vervolgens een lijst ontstaan met de beste zoekwoorden. Per zoekwoord hebben we vervolgens een concreet actiepunt opgeschreven. 

Een aantal van deze actiepunten beschrijven om de webshop van Supernoud SEO-proof te maken door bepaalde pagina’s SEO te optimaliseren. Bij drie zoekwoorden kwam het advies om een blog te schrijven. Deze hebben wij dan ook geschreven zodat deze gelijk op de website geïmplementeerd kunnen worden. Ik heb de blog: ‘Wat is duurzame kleding?‘ geschreven. Verder heb ik tijdens deze opdracht dus meegewerkt aan het zoekwoorden onderzoek en het advies. 

Reflectie

Op mijn stage had ik al wat geoefend met het schrijven van SEO blogs. Door het volgen van een cursus SEO heb ik mijn kennis redelijk verbreed. Verder had ik nog nooit SEO toegepast. Toen we met de groep begonnen aan het zoekwoordenonderzoek werd me dus nog best veel uitgelegd door de meer ervaren groepsleden. Toen we het advies aan het schrijven waren gingen we taken verdelen. Per keyword was er namelijk een advies en om deze uit te werken werd per persoon verdeeld. Hier gaf ik dan ook gelijk aan dat het me leuk leek om een blog te schrijven. Het optimaliseren van de pagina’s gingen we namelijk niet echt uitwerken omdat hier geen tijd voor was vanuit Supernoud. Door een blog te schrijven kon ik mijn opgedane kennis over SEO dus het beste toepassen.

Het schrijven van de blog ging goed. Ik had een goede keyprhase van 2%. Ik vond het wel lastig om het zoekwoord niet té veel terug te laten komen. Mijn intentie is om nog vaker te gaan oefenen met het schrijven van SEO teksten zodat ik er steeds beter in wordt. 

Supernoud

meer

Supernoud?