Contentstrategie

Naron

Vanuit Naron was de vraag om een complete rebranding. Vanuit deze vraag heb ik samen met Beau en Maud een contentstrategie gemaakt. Waarom wij hiervoor gekozen hebben, het proces hiervan en het resultaat vind je op deze pagina. 

Naar aanleiding van de nieuwe huisstijl en het brandbook is er een bijpassende contentstrategie voor Naron gemaakt. De huidige content staat niet in een lijn met de rebranding en laat niet genoeg van de kernwaarden, missie en visie van Naron zien. Met een contentstrategie die aansluit aan het brandbook kan de nieuwe huisstijl dus volledig doorgetrokken worden in alle (online) uitingen. 

De nieuwe huisstijl/brandbook is dus leidend. Om een goede contentstrategie op te stellen hebben Maud, Beau en ik de belangrijkste kenmerken van Naron nog eens in kaart gebracht door middel van de golden Circle. Wanneer je je merk insteekt op waarom je iets doet, in plaats van wat je doet, zul je dat namelijk merken bij je klanten. Deze klanten, de doelgroep, is ook belangrijk voor de contentstrategie om goed in kaart te brengen. Hierna hebben we samen besloten welke kanalen belangrijk zijn en gebruikt zullen worden en hebben we contentpijlers gemaakt. Deze contentpijlers staan gelijk aan de kernwaarden van Naron: zelfvertrouwen, eerlijkheid en passie. Per contentpijler is een doel en strategie bedacht en vervolgens ook voorbeeld content voor gemaakt. 

De voorbeeld posts zijn gemaakt zodat Naron dit makkelijk kan implementeren. Er zijn foto’s, captions en  hashtags en de beste tijd om te posten is benoemd. Deze kunnen allemaal terug gevonden worden in het document ‘contentstrategie Naron’. De belangrijkste informatie voor Naron staat op de infographic hiernaast. Deze heb ik gemaakt naar aanleiding van het document, zodat Naron niet steeds een heel document door hoeft te spitten wanneer ze iets willen posten. Op het moment van schrijven ben ik samen met Beau in gesprek met Naron om het gehele advies te gaan implementeren. 

De voorbeeld posts staan dus in het document, ik heb er ook een aantal hieronder geplaatst samen met wat voorbeelden van hoe het nu is. 

Reflectie

Met social media heb ik al veel gewerkt tijdens mijn meewerkstage. Dit deed ik alleen zonder strategie. Ik wou dus erg graag een strategie opstellen en uitvoeren. Ook het reflecteren valt hieronder. Tijdens de minor heb ik de contentstrategie kunnen opstellen. Nu weet ik wat er in een strategie hoort en hoe ik deze uitwerk. Helaas kon ik deze strategie tijdens de minor niet uitvoeren en reflecteren. Wat wel super leuk is is dat Beau en ik het komende half jaar hoogstwaarschijnlijk op zzp basis ons advies voor Naron uit mogen gaan voeren. Ook de contentstrategie valt hier dan ook onder. Ik hoop dat we tot een leuke samenwerking uitkomen en dat ik er nog veel van kan gaan leren komende tijd. 

All about curves

meer

Naron?